De stamboom en genealogische gegevens van onze familie Witteveen beginnen omstreeks 1580 met de geboorte van Jacob Jansz. Hij woonde in een gebied genaamd Witteveens kamp (later ’t Witteveen). Hij trouwde in 1610 en bouwde een boerderij die de naam Het Witteveen kreeg. De mensen die op “´t Witteveen” woonden gebruikten later ook de naam Witteveen als hun achternaam.
De boerderij staat nog steeds in hetzelfde gebied en ligt aan de Eperweg in Epe (grens Emst). Veel van onze voorouders zijn molenaar geweest en dat begon met de korenmolen in Zuuk en andere neven Witteveen bezaten 4 generaties de molens in Oene (Veldmolen en de molen Werklust die er nog steeds staat). Na 1751 neemt het aantal Witteveens snel toe. In 2007 kwam de familienaam Witteveen al 3567 keer voor.
Vanaf begin vorige eeuw kwam de familie op ’t Handel in Emst terecht en later aan de Vaassenseweg in Emst.

Informatie over de boerderij is te vinden op site van Rijksmonumenten via Rijksmonument ’t Witteveen. Om het bestand met mijn voorouders in te zien. Klik op onderstaande link “Voorouders” om het PDF bestand te openen.

Voorouders

In onderstaand artikel is de geschiedenis van deze boerderij beschreven. Klik op onderstaande link “Artikel Het Witteveen Ampt” om het PDF bestand te openen.

Artikel Het Witteveen Ampt